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HAND DELIVERED 

Ms. Kathryn G. W. Cowdery 
Office of General Counsel 
Florida Public Service Commission 
2540 Shumard Oak Boulevard 
Tallahassee, FL 32399-0850 

Re: Tampa Electric Company's Comments on Proposed Revisions to Rules 25-6.019 
(Notification of Accidents); 25-6.0345 (Safety Standards for Construction of New 
Transmission and Distribution Facilities); and 25-6.060 (Meter Test - Referee) 

Post Rule Workshop Comments 

Dear Ms. Cowdery: 

Tampa Electric appreciated the opportunity to explain its proposed edits to the above 
three rule amendment proposals at the Commission's January 19, 2012 rule workshop. The 
company reiterates the suggested changes described in our earlier letter of January 13,2012. For 
your convenience I enclose Tampa Electric's type and strike rule edits that accompanied that 
letter. As we indicated during the workshop, Tampa Electric concurs with the bulk of the 
substantive changes Staff has proposed. The company's primary input is more toward getting the 
rule provisions reformatted in a way that makes the individual provisions easier to locate and 
abide by. The limited substantive changes we have proposed are primarily designed to clarify 
the rules. 

During the workshop you inquired about the provision we included as subsection (4) of 
Our Rule 25-6 019, Florida Administrative Code, which is the rule on reporting accidents. 

proposed subsection (4) read as follows: 

14) Reuortina an event in comoliance with this rule shall 
not constitute or be construed to effect any admission of fault or 
liabilitv on the part of the reporting utility. 

This subsection (4) is intended to make clear the Commission's intent that reports submitted 
pursuant to the rule by the utilities are not considered by the Commission to constitute any type 
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of admission of fault or liability by the utility making the report. Instead, they are required in 
order to provide the Commission with information. A similar clarification is contained in 
existing Rule 25-6.0345, Florida Administrative Code, which in subsection (5) states that 
accident reports required under that rule are reported "(without admitting liability)" on the part of 
the reporting utility. These types of clarifications encourage prompt reporting by the utilities of 
events giving rise to injuries or damages by removing any chilling effect on reporting that might 
otherwise exist without the clarification. 

The other point we wanted to make has to do with Tamp Electric's proposed edits to Rule 
25-6.060, Florida Administrative Code, having to do with meter test - refereed disputes. The 
company proposes including language similar to that contained in existing Rule 25-6.059, 
Florida Administrative Code, which addresses meter testing by the utility not refereed by a 
Commission representative. The company's addition to Rule 25-6.060 is proposed to put that 
rule in parity with non-refereed tests under Rule 25-6.059. After the inclusion of the company's 
proposed language, the following summarizes how the two rules would operate: 

25-6.059 Meter Test by Request won-Refereed) 

At the customer's request, one free test per year by the utility 

$100 deposit (possibly refundable depending on test outcome) is required if the 
customer requests testing more often than once per year 

Independent test by a third party is available at customer's option and expense 

25-6.060 Meter Test - Refereed Dispute 

Upon customer's request to PSC a meter will be tested with PSC referee witnessing 
once per year without charge (this is an additional one free test for that same 
customer on top of the one free test provided for under Rule 25-6.059) 

More often than once per year - customer has the option of paying for additional 
refereed tests, conducted by an independent third party, such test also conducted with 
PSC referee witness 

Both of the above rules, working together, afford a customer meter testing first by the 
utility alone, or later refereed by the Commission, for free before the customer faces any possible 
charges for meter testing. 

Finally, we enclose a copy of the portion of Section 013. Application of the 2012 
National Electric Safety Code which explains that the code edition applicable to a particular 
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installation is the code in effect when the installation is made or extended. This obviates the 
need for Rule 25-6.0345, Florida Administrative Code, to refer to any NESC edition other than 
the 2012 edition within the body of the rule. The 2012 NESC was published on August 1,201 1 
and will become effective on February 1, 2012. Tampa Electric purchased copies of the new 
code last year and distributed them to appropriate departments in Energy Delivery. 

Thank you again for conducting the January 19 workshop. Tampa Electric appreciates 
the Staffs consideration of the company's comments and suggested edits. 

Sincerely, 

P--- James D. Beasley 

JDB/pp 
Enclosures 

cc: Ann Cole, Director 1 
Office of Commission Clerk (w/enclosures) 
Office of Public Counsel (w/enclosures) 



25-6.019 Notification of Certain Events Involving Electrical S m -  
( I )  As soon as practicable after leaminx of same, each investor owned electric utility. rural electric cooperative and municmal 

electric utility shall notify the Commission of any event involving- any part of &e&electrical 
system which: 

. .  

I (a) * Results in death or injury requiring hospitalization of non-utility persons, or 
(b) Is significant from a safety standpoint in the judgment of the utility even though it is not required by paragraph (a). 
(2) Each investor owned electric utility, mral electric cooverative and municival electric utility shall report to the Commission 

within 30 days after learning of same, anv event- involving any part of the electrical system- * that: 
(a) * ' Results in damage to the properly of others for an amount in excess of $10.000M, or, 
(b) Causes significant damage, in the judgment of the utility, to the utility's facilities. 
( 3 )  Reports are not required with respect to personal injury, death, or property damage resulting from vehicular equipment 

(4) Revortine. an event in compliance with this mle shall not constitute or be construed to effect any admission of fault or 
striking poles and/or other utility property. 

liabilitv on the part of the revortiw utilitv. 

Speci/ic Aulho?ity 366.05(1/ FS. Lnw Implenwired 366,04(2j(fi. 366.05(1) FS, History-New 7-29-69, Amended 4-13-80, Formerly 25-6.19. 



25-6.0345 Safety Standards for Construction of New Transmission and Distribution Facilities. 
(1) The Commission adopts and incorporates by reference the W a l 2  edition of the National Electrical Safety Code (ANSI 

C-2) [NESC], as the applicable safety standards for transmission and distribution facilities subject to the Commission's safety 
jurisdiction. ~? A,-SC 

-Each . .  investor-owned electric utility, rural electric cooperative, and municipal electric system shall, at a 
minimum, comply with the standards in these provisions. A copy of the 2QWreferenced NESC- , may 
be obtained from the Institute of Electric and Electronic Engineers, Inc. (IEEE) 3 Park Avenue, New York, NY, 10016-5997. 
Specific Authority 350.127(2) FS. Lan, hnplemented 366.04(2)(0). (6) FS. History-New 8-13-87, Amended 2-18-90, 11-10-93, 8-1 7-97, 7-16-02, 2- 
1-07. 

1 
. . .  . . .  

25-6.0346 Ouarterlv Reports of Work Orders and Safety Compliance. 
m@) Each investor-owned electric utility, rural electric cooperative and municipal electric utility shall report all completed 

electric work orders relatine to new transmission and distribution facilities, whether completed by the utility or one of its contractors, 
at the end of each quarter of the year. The report shall be filed with the Director of the Commission's Division of Regulatory 
Compliance and Consumer Assistance no later than the 30th working day after the last day of the reporting quarter, and shall contain, 
at a minimum, the following information for each work order: 

(a) Work order numberlprojectljob; 
(b) Brief title outlining the general nature of the work; 
(c) Estimated cost in dollars, rounded to nearest thousand and; 
(d) Location of project. 
a@) The quarterly report shall be filed electronic ally.^ 
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I m(4j In its quarterly report, each utility shall identify all transmission and distribution facilities subject to the Commission’s 
safety jurisdiction, and shall certify to the Commission that they meet or exceed the applicable standards. Compliance inspections by 
the Commission shall be made on a random basis or as appropriate. 

Speci/ic Authority 350.127(2) FS, Law Implemented 366.04(2)@, (6) FS. HislowNew 8-13-87. Anieiided 2-18-90. 11-10-93, 8-17-97, 7-16-02. 2- 
1-07. 



25-6.060 Meter Test :Refereed Dispute. 
( I )  In the event of a dispute, upon written appk&m+ requestto the Commission by any customer, a test ofthe customer's meter 

will be made by the utility as soon as practicable. The test will be made without charge, provided that the meter has not been tested 
under the suvervision of a Commission representative within twelve (12) months vrevious to such request. If the meter has been 
tested under dispute during the previous twelve (12) months, the customer shall have the ontion of having the meter tested by an 
independent meter testing facility under FAC 25-6.059(4). Said test will be supervised and witnessed by a representative of the 
Commission. 

(2) A meter shall in no way be disturbed after the utility has received notice that application has been made for such referee test 
unless a representative of the Commission is present or unless authority to do so is fust given in writing by the Commission or by 
the customer. 

(3) A report of the results of the test will be made by the Commission to the customer. 
(4) For equipment tested under this rule, any previous accuracy test result on record at the time the meter test is requested must 

be retained in accordance with Rule 25-6.022, F.A.C. 

Spec(fic Authority 366.05(1) FS. Low Inipleniented 366. 05(3) FS, Hisrovh'ew 7-29-69, Fonnerly 25-6.60, Amended 7-3-06. 



OllC2 Section I: Introductimn 01383 

2. Utilities operating under the NESC are required to maintain control over the system up to the 
service point to assure that: 
a. 
b. 

The system is engineered to meet the requirements of expected conditions, and 
The personnel installing, maintaining, and operating the system and its components are 
qualified to do so, are adequately supervised, follow accepted engineering practices, and 
use appropriate tools and safe work procedures. 

012. General rules 

A. 

B. 

All electric supply and communication lines and equipment shall he designed, constructed, operated, 
and maintained to meet the requirements of these rules. 
The utilities, authorized contractors, or other entities, as applicable, performing design, construction, 
operation, or maintenance tasks for electric supply or communication lines or equipment covered by 
this Code shall be responsible for meeting applicable requirements. 
For all particulars not specified in these rules, construction and maintenance should be ddne in 
accordance with accepted good practice for the given local conditions known at the time by those 
responsible for the construction or maintenance of the communication or supply lines and 
equipment. 

C. 

013. Application 

A. New installations and extensions 

I .  These rules shall apply to all new installations and extensions, except that they may be waived 
or modified by the administrative authority. When so waived or modified, safety shall be 
provided in other ways. 
E M W L E :  Alternative working methods, such as the usc ofbamicades, guards, or other electrical pmtec- 
tive equipment, may be implemented along with appropriate alternative working clearances as a means of 
providing safety when working near energizea conductors. 
Types of construction and methods of installation other than those specified in the rules may be 
used experimentally to obtain information iE 
a. Qualified supervision is provided, 
b. Equivalent safely is provided, and 
c. On joint use facilities, all affected joint users are notified in a timely manner. 

2. 

B. Existing installations 
1. Where an existing installation meets, or is altered to meet, these rules, such installation is 

considered to be in compliance with this edition and is not required to comply with any 
previous edition. 
Existing installations, including maintenance replacements, that currently comply with prior 
editions of the Code, need not be modified to comply with these rules. 
EYCEPTION I: For safety reasons, the administrative authority may require compliance with these rules. 
EYCEPTION 2: When a structure is replaced, the current requirements of Rule 238C shall be met, if 
applicable. 
Where conductors or equipment are added, altered, or replaced on an existing structure, the 
structure or the faciIities on the structure need not be modified or replaced if the resulting 
installation will he in compliance with either (a) the rules that were in effect at the time of the 
original installation, or (b) the rules in effect in a subsequent edition to which the installation 
has been previously brought into compliance, or (c) the rules of this edition in accordance with 
Rule 13B1. 

2. 

3. 

4 Copyright 02011 IEEE. All rights resewed. 
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