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BEFORE THE FLORIDA PUBLIC SERVICE COMMMISSION 

REBUTTAL TESTIMONY 

OF 

JAMES R. BURT 

Q. Please state your name. 

A. My name is James R. Burt. 

Q. Are you the same James R. Burt that submitted direct testimony in this arbitration 

proceeding identified as Docket No. 010795-TP? 

A. Yes. 

Q. What is the purpose of your rebuttal testimony? 

A. The purpose of my rebuttal testimony is to address the direct testimony of Susan Fox 

filed on behalf of Verizon Florida Inc. In doing so, I will clarify Sprint’s position on the 

issue of MAN Commingling and UNE Multiplexing since they have apparently been 

misunderstood by Ms. Fox. 

Q. Please respond to Ms. Fox’s statement on page three of her Direct Testimony that 

since the FCC has prohibited commingling in one instance doesn’t mean that the 

absence of an order in another instance means that if is acceptable.’ 

A. Ms. Fox is referring to Sprint’s desire to connect an unbundled loop to a Verizon 

multiplexer. First, Sprint’s proposal that the multiplexer be paid for based on the ratio of 

unbundled network element and switched access ports utilized negates Verizon’s concern 

that Sprint is commingling UNEs (the loop) to tariffed H?h%#le!?&j! 
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Second, it is Sprint’s position that Sprint is not creating a loop’multiplexer combination, 

but simply requesting a loop with the attached electronics. As I stated in my Direct 

Testimony on pages seven and eight, the FCC has stated in paragraph 175 of its Third 

Report and Order in Docket No. 94-98 that it considers multiplexing a part of the loop. 

And third as I stated in my Direct Testimony, the FCC made it clear in the-Supplemental 

Order Clarification that tbe commingling prohibition only related to the three 

circumstances when a CLEC can use a loop and transport combination. Making that 

specific restriction would be enough on its own, but the FCC went even further by 

emphasizing that their specific restriction did not apply to other situations. 

Q. Ms. Fox stated that the FCC disallowed commingling, as running afoul with the 

current access regime, do you agree that is what the FCC said? 

A. Absolutely not, Again, the FCC said their commingling decision was specific and did not 

apply to other situations. Had the FCC intended for the commingling restriction to be 

applied to all circumstances they would have done so in the Supplemental Order 

Clarification. The reasonable conclusion of them making a specific restriction in this one 

instance is that they did not intend for there to be a restriction in other situations. In 

addition, this may be a case where Verizon does not hlly understand Sprint’s intent. 

Page five of Ms. Fox’s testimony states that Sprint wants to connect access services and 

unbundled network elements to an unbundled multiplexer resulting ic Sprint paying for 

switched access at TELRIC rates. That is not the case. Sprint will continue to pay the 

appropriate access rates for the portion of the multiplexer carrying access traffic. 

Therefore, there is no disruption to the current access regime based on Sprint’s position 

on these issues. 
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Q. Ms. Fox states that what Sprint is requesting in issue 6 does riot exist in Verizon’s 

network. Do you agree? 

A. No. Everything that Sprint is asking for is in existence in Verizon’s network today and is 

being utilized to carry Sprint’s traffic. This is clearly illustrated in Exhibit JRB Direct-1 

attached to my Direct Testimony. Sprint is asking that the network configuration 

currently being used by Verizon to gain common engineering efficiencies be made 

available at the appropriate access or unbundled network element rates. In addition, in 

response to Sprint discovery question number 67, Verizon states that they have 

multiplexers in their network at the OC12 level and that the same multiplexer can be used 

for both local and access traffic. I have provided the question and response below. 

67. Does Verizon use a common or the same multiplexer@) for both local and 
access traffic in any portion of Verizon’s network? If so, describe the 
types of facilities and situations in which the multiplexer@) is used, e g ,  
interofice transport, entrance facilities. If so, describe the highest 
aggregated speed of any of these multiplexers. 

RESPONSE: 
Subject to and without waiving its objections to this Request filed 
previously, Verizon Florida may utilize a common multiplexer for both 
local and access traffic on interofice facilities between: (i) the Verizon 
Florida end office and the terminating end ofice; (ii) the Verizon Florida 
end office and the access tandem; (iii) the Verizon Florida access tandem 
and the serving wire center for the Sprint Point of Presence; and (iv) the 
serving wire center for the Sprint Point of Presence and the Sprint Point of 
Presence. The highest speed Verizon uses for multiplexing is an OC12 
level. 

Q. Does this conclude your testimony? 

A. Yes. 


